SPØRSMÅL OM HITTEGODSAUKSJON

lost-and-found

Hittegodsauksjon er ikke som navnet skulle tilsi kun gjenglemte gjenstander, men også varer som er beslaglagt fra av Politiet. Normalt er det mest varer fra sistnevnte kategori.

De aller fleste varene er brukt og vi har begrenset mulighet til å teste om det fungerer.
Vi opplyser om de varene vi eventuelt har testet, men understreker at en slik kontroll kun vil omfatte om f.eks. en drill starter, om det er bilde på en TV osv. Andre "underliggende" funksjoner som f.eks. funksjon på scart kontakt nr. 2 på en TV, hastighet "nr. 3" på en drill, osv., er normalt IKKE testet. "Posevarer" som kameraer, GPS, klokker osv. testes aldri.


Reklamasjon

Det er som vanlig ingen reklamasjonsmulighet på denne type auksjoner med mindre vi har gitt feil opplysninger. I de tilfeller man mener å være berettiget til å reklamere må dette gjøres pr. mail innen én uke etter auksjonsdagen.

Eksempel på reklamasjon kan være at vi f.eks. selger en Rolex klokke som ekte og den skulle vise seg å være falsk. Kjøper du en plastpose med klokker og det står "Rolex" - "Breitling" el. lign. på noen av de er det IKKE en gyldig reklamasjon, dersom det skulle vise seg at disse ikke er ekte.

Det samme gjelder eksempelvis en pose med briller/solbriller. Står det "RayBan" - "Dior" eller liknende på noen av de og de skulle vise seg å ikke være ekte er det dessverre ingen reklamasjonsmulighet. Det samme kan gjelde f.eks. en sekk med klær.

Normalt pleier briller, klær, sko osv. å være ekte men det blir altfor omfattende å kontrollere det, og det selges derfor som en pose/sekk med "klokker", "briller", "klær" osv.
 

Generell info

Det er som regel en del digitalkameraer - videokameraer - GPS osv. på slike auksjoner. Disse selges alltid uten minnekort, og som regel uten lader - kabler osv. (hvis det er brukte ting)
Da selges det ofte "posevis" med flere artikler pr. tilslag. Selges det enkeltvis i eske er det gjerne nytt, og da som regel komplett.


På noen av disse auksjoner kan det være spesielle ting man bør merke seg. Det kan være spesielle gjenstander som selges med diverse forbehold etc. F.eks. kan det selges en scooter uten papirer. Den kan da ikke registreres, men selges som deler. Dette står alltid på nettsiden vår før auksjonen. I tillegg blir det opplyst i auksjonslokalet før auksjonen starter, og normalt en gang til før gjenstanden selges.
Det blir ikke akseptert noen reklamasjoner på slike ting selv om man "ikke har lest på nettsiden", "kom akkurat inn døren og hørte ikke hva som ble sagt", "kan ikke norsk", osv.


Det er ofte mange spennende ting på slike auksjoner. Les informasjonen på nettsiden, se på eventuelle bilder, og i det hele tatt forbered deg best mulig.
Da øker du muligheten for gode kjøp.

Lykke til med budgivningen